Evaluari proprietati imobiliare

Evaluarea exprima o opinie asupra unei valori. Evaluarea imobiliara este o analiza, o opinie sau concluzie referitoare la natura, calitatea, valoarea sau utilitatea unor anumite interese sau aspecte, ale unei anumite proprietati imobiliare, exprimata de o persoana impartiala specializata in analiza si evaluarea proprietatilor imobiliare (expertul evaluator imobiliar).

Expertii evaluatori imobiliari din cadrul societatii noastre au realizat in decursul timpului rapoarte de evaluare imobiliara pentru urmatoarele tipuri de proprietati imobiliare:

– Evaluari de cladiri industriale: hale industriale cu structura din beton armat sau metal;
– Evaluari de spatii comerciale si anexele acestora;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru depozitare, depozite;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru invatamant, stiinta, cultura si arta, constructii administrative;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru sanatate, asistenta sociala, cultura fizica si agrement;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru transporturi rutiere, aeriene si pe cablu;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru transporturi feroviare;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale agricole;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru transporturi fluviale si maritime;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru alimentarea cu apa si canalizare;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru transportul si distributia gazelor, petrolului, lichidelor, aerului comprimat si termoficare;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale de folosinta generala;
– Evaluari de cladiri si constructii civile si comerciale cu destinatie de locuinte, camine, hoteluri;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru industria alimentara;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru industria usoara;
– Evaluari de constructii speciale de tip fundatii si esafodaje de sustinere ale utilajelor;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru retele si linii de energie electrica;
– Evaluari de drumuri si constructii anexe;
– Evaluari de instalatii electrice de forta sub 1000 V;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru industria materialelor de constructii;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru industria lemnului;
– Evaluari de intreprinderi comunale – alimentari cu apa, canalizari;
– Evaluari de intreprinderi comunale – alimentari cu apa, canalizari;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru industria metalelor neferoase;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru industria chimica;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru industria celulozei, hartiei, fibrelor;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale hidrotehnice;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru industria miniera;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru industria energiei electrice;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru exploatare si transport forestier;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru industria metalurgiei feroase – obiecte comune;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru industria metalurgiei feroase – cocserii, furnale;
– Evaluari de cladiri si constructii speciale pentru plantatii hortiviticole si hameicole.

Evaluarea proprietatii imobiliare prin costul de inlocuire net (CIN) reprezinta o metoda acceptabila, utilizata preponderent in raportarea financiara, pentru a determina un surogat al valorii de piata a proprietatilor specializate si cu piata limitata, pentru care nu sunt disponibile informatii de piata. CIN se bazeaza pe estimarea valorii de piata pentru utilizarea existenta a terenului, plus costul curent brut de inlocuire (sau reconstructie) a cladirilor minus alocarea (valorica) pentru deteriorarea fizica si orice forme relevante de depreciere si optimizare. CIN poate fi descris atat ca o metodologie de evaluare, cat si ca baza pentru valoare/tip de valoare definita.

Evaluari sau reevaluari ale cladirilor civile sau industriale in scopuri de raportare financiara, respectiv impozitare:

Evaluari (reevaluari) ale apartamentelor situate in blocuri de locuinte

Bloc de locuinte uzuale P + 3 fara magazine la parter, demisol nelocuibil (+boxe), 2 scari, 32 apartamente cu 2 si 3 camere, toate facilitatile, structura din beton armat, terasa beton armat, incalzire centrala termica proprie, fara ascensor.

Bloc de locuinte uzuale P +4 fara magazine la parter, demisol nelocuibil (+boxe), 2 scari, 40 apartamente, toate facilitatile, structura din beton armat terasa beton armat, incalzire centrala termica proprie, fara ascensor.

Bloc de locuinte uzuale P +8 fara magazine la parter, demisol nelocuibil (+boxe), 2 scari, 72 apartamente cu 2 si 3 camere, toate facilitatile, structura din beton armat, terasa beton armat, incalzire centrala termica proprie, ascensor.

Bloc de locuinte uzuale P +10 fara magazine la parter, demisol nelocuibil (+boxe), 2 scari, 88 apartamente cu 2 si 3 camere, toate facilitatile, structura din beton armat, terasa beton armat, incalzire centrala termica proprie, ascensor.

Parter de bloc de locuit P+3 construit in vederea amenajarii ca spatiu comercial, toate facilitatile si finisaje minimale.

Parter de bloc de locuit P+4 construit in vederea amenajarii ca spatiu comercial, toate facilitate si finisaje minimale.

Parter de bioc de locuit P+8 construit in vederea amenajarii ca spatiu comercial, toate facilitate si finisaje minimale.

Parter de bloc de locuit P+10 construit in vederea amenajarii ca spatiu comercial, toate facilitatile si finisaje minimale.

Bloc de locuinje confort sporit P+3 plus demisol nelocuibil (centrals termica+boxe), o scara, 8 apartamente plus 2 apartamente la mansards, toate facilitatile, structura din beton armat, acoperis sarpanta, tigla.

Bloc de locuinte confort sporit P+4 plus demisol nelocuibil (centrala termica+boxe), o scara, 10 apartamente, toate facilitatile, structura din beton armat, terasa beton armat, incalzire centrala gaze, proprie.

Bloc de locuinte confort sporit P+10 plus demisol nelocuibil (centrala termica+boxe), o scara, 22 apartamente, toate facilitatile, structura din beton armat, terasa beton armat, incalzire centrala gaze, proprie, ascensor.

Bloc de locuinte confort mediu P+2 cu unul-doua apartamente pe nivel, demisol nelocuibil, structura din beton armat, terasa din beton armat, toate facilitatile, incalzire cu gaze la sobe.

Bloc de locuintte confort mediu P+2 cu un apartament pe nivel, demisol nelocuibil, structura din beton armat, terasa din beton armat, toate facilitatile, centrala termica proprie la demisol.

Bloc de locuinte confort mediu P+2 cu un apartament pe nivel, demisol nelocuibil, structura din beton armat, acoperis sarpanta, invelitoare tabla, incalzire cu sobe cu gaz.

Bloc de locuinte confort mediu P+2 cu un apartament pe nivel, demisol nelocuibil, structura din beton armat, acoperis sarpanta, invelitoare tabla, incalzire centrala gaze proprie.

Evaluari (reevaluari) ale cladirilor de locuit tip casa/vila

Locuinta individuala moderna, parter+un etaj, confort sporit, pentru 4-6 persoane, in ansamblu de vile, avand 3 dormitoare, 2 camere de baie, un grup sanitar suplimentar, un living spatios, o bucatarie, un loc de luat masa si dependinte. Structura este din beton armat si zidarie din caramida, acoperisul este din terasa circulabila, izolatii, finisaje si instalatii moderne. Locuinta este bransata la toate utilitatile, incalzirea se face cu centrala termica cu tiraj fortat si corpuri de incalzire din otel. Toate materialele utilizate sunt de cea mai buna calitate.

Locuinta individuala moderna alcatuita din parter si etaj mansardat pentru 6 persoane, in zona turistica avand 3 dormitoare, 2 camere de baie, un grup sanitar suplimentar, un living spatios, o bucatarie si un loc de luat masa si dependinte. Zidarie din caramida, stalpi, plansee, centuri din beton armat, invelitoare din tigla ceramica pe sarpanta din lemn, finisaje de cea mai buna calitate, alimentarea cu apa din put propriu, deversarea apelor uzate in fosa septica vidanjabila, racordata la electricitate si gaze, centrala termica cu tiraj fortat, calorifere din otel, materiale de instalatii moderne, de cea mai buna calitate.

Locuinte uzuale tip vila locuinte ieftine, parter + 1 etaj + demisoi nelocuibil, planseu din beton armat, terasa, zidarie caramida, toate facilitatile, incalzire cu gaze la sobe.

Locuinte uzuale tip vila, locuinte ieftine, parter + 1 etaj + demisol nelocuibil, planseu din beton armat, acoperis sarpanta tabla, zidarie caramida, toate facilitatile, incalzire cu gaze la sobe.

Locuinte uzuafe tip vila locuinte ieftine, parter + 1 etaj + demisol nelocuibil, planseu din beton armat, terasa, zidarie caramida, toate facilitatile, incalzire centrala termica gaze proprie.

Locuinte uzuale tip vila parter + 1 etaj + demisol nelocuibil, planseu din beton armat, acoperis sarpanta, tabla, zidarie caramida, toate facilitatile, incalzire centrala termica gaze proprie.

Locuinte uzuale tip vila parter + 1 etaj demisol nelocuibil, planseu din beton armat, terasa, zidarie caramida, toate facilitatile, incalzire centrala termica gaze.

Vila de lux parter + 1 etaj + demisol partial locuibil, finisaje si instalatii cu materiale de calitate superioara, structura de beton armat, terasa din beton armat, zidarie din caramida, incalzire cu gaze la soba.

Vila de lux parter + 1 etaj + demisol partial locuibil, finisaje si instalatii cu materiale de calitate superioara, structura de beton armat, sarpanta, invelitoare tabla, incalzire cu gaze la soba.

Vila de lux parter + 1 etaj + demisol partial locuibil, finisaje si instalatii cu materiale de calitate superioara, structura de beton armat si zidarii, sarpanta, invelitoare tigia, incalzire cu gaze la soba.

Vila de lux parter + 1 etaj cu garaj de o masina, structura de beton armat total (fundatii, plansee, pereti, terasa) cu izolatii speciale exterioare ale fatadelor si cu multe imbunatatiri speciale.

Vila de lux parter si etaj, cu o foarte mare suprafata vitrata, plan foarte liber modern cu ziduri sau elemente de structura reduse interior, fundatii si plansee din beton armat, finisaje superioare, plansee si terasa beton armat, incalzire (prin centrala termica cu rezervor gaze sau combustibil usor).

Imobil de tip vila multietajata de mare lux, cu 2 subsoluri, !a care se aplica o structura metalica rigida; precum si zidarii inramate in profile metalice, cu structura din cadre de beton cu armatura rigida. Cladirea are unele imbunatatiri si anexe, (ascensor, aer conditional etc.) invelitoarea este de tip terasa, incalzire cu centrala termica proprie cu gaze.

Vila de lux parter + 1 etaj + demisol partial locuibil, finisaje si instalatii cu materiale de calitate superioara, structura de beton armat si zidarii, sarpanta, invelitoare tabla zincata, incalzire centrala proprie.

Vila de lux parter + 1 etaj + demisol partial locuibil, finisaje si instalatii cu materiale de calitate superioara, structura de beton armat si zidarii, sarpanta, invelitoare tigla, incalzire centrala proprie.

Locuinta modesta in mediu urban construita din caramida, cu plansee din beton armat, pivnita, acoperis cu sarpanta si invelitoare tabla zincata, racordata la toate facilitatile, incalzire cu sobe cu gaz.

Locuinta individuala in rnediu urban, confort sporit, avand toate facilitatile, incalzire cu gaze la sobe, invelitoare tabla, planseu din beton armat, beci.

Locuinta individual in mediu urban, confort sporit, avand centrala termica proprie, beci, invelitoare tabla zincata, zidarie caramida, plansee din beton armat, toate facilitate.

Locuinta individuala moderna, parter, confort mediu, pentru 3-4 persoane, in zona turistica, teren plan, avand 2 dormitoare, 1 camera de baie, un grup sanitar suplimentar, un living spatios, o bucatarie, un loc de luat masa si un garaj pentru un autoturism. Zidarie din caramida, stalpi, plansee, centuri din beton armat, invelitoare din tigla metalica pe sarpanta din lemn, finisaje de cea mai buna calitate, alimentarea cu apa din put propriu, deversarea apelor uzate in fosa septica vidanjabila, racordata la electricitate si gaze, centrala termica cu tiraj fortat, calorifere din otel, materiale de instalatii moderne, de cea mai buna calitate.

Locuinta moderna in vila cuplata parter+etaj+etaj mansardat, pentru 5-8 persoane, in ansambiu de vile avand 4 dormitoare, 3 camere de baie, un grup sanitar suplimentar, un living spatios, o bucatarie cu loc de luat masa si dependinte, o camera birou, spatiu caruia poate sa i se dea diferite utilizari la mansarda, garaj, terase si balcoane. Structura de rezistenta comuna pentru cele 2 locuinte, este alcatuita din cadre, stalpi si plansee de beton armat, caramida Porotherm, invelitoare din tigla metalica pe sarpanta de lemn. Locuinta este bransata la toate utilitatile, incalzirea cu centrala termica gaze si calorifere de aluminiu.

Locuinta cu confort imbunatatit in mediu rural P+1+beci, racordata la electricitate, incalzire cu lemne, apa si canalizare proprii, acoperis sarpanta, invelitoare tabla zincata, plansee din beton armat.

Locuinta cu confort mediu in mediu rural P+1+beci, fara alte facilitati in afara racordarii la electricitate, incalzire sobe cu lemne, planseu din beton armat.

Locuinta construita in mediu rural avand parterul din zidarie de caramida si etajul din lemn, fara alte facilitati in afara de electricitate, pivnita, invelitoare cu tabla zincata.

Locuinta parter+etaj construita din lemn, in mediu rural, avand beci din zidarie, fara alte facilitati in afara de electricitate, planseul peste beci placa din beton armat, acoperis sindrila.

Locuinta de lux construita in mediu rural avand parter + 1 etaj + beci. Zidarie caramida, plansee din beton armat, racordata la electricitate avand restul facilitatilor proprii, sarpanta, tigla, centrala termica.

Locuinta de lux construita in mediu rural avand parter + 1 etaj + beci. Zidarie caramida, plansee din beton armat, racordata la electricitate avand restul facilitatilor proprii, sarpanta, tigla, incalzire sobe cu gaz.

Locuinta de lux construita in mediu rural avand toate facilitatile mai putin gaze – incalzire sobe cu lemne. Zidarie caramida, plansee beton armat, invelitoare tabla zincata, beci.

Locuinta cu confort imbunatatit in mediu rural, racordata la electricitate, incaizire cu lemne, apa si canatizare proprii, acoperis sarpanta, invelitoare tabla zincata, planseu din beton armat.

Locuinta construita din lemn, in mediu rural, fara alte facilitati in afara de electricitate, acoperis sindrila.

Locuinta construita din lemn, in mediu rural, cu zidarie din chirpici, racordata la electricitate, fara alte facilitati, planseu din lemn, invelitoare din tabIa zincata.

Locuinta modesta in mediu rural cu ziduri din paianta, racordata la electricitate, fara alte facilitati, planseu din lemn, invelitoare din tabla zincata.

Locuinta modesta in mediu rural cu ziduri din caramida, racordata la electricitate, fara alte facilitati, planseu din lemn, invelitoare din tabla zincata.

Locuinta modesta din blocheti din beton simplu turnati la fata locului, in mediu rural, racordata la electricitate, fara alte facilitati, planseu din lemn, invelitoare din tabla zincata.

Dependinta din paianta cu schelet din lemn rotund, sarpanta simpia, tencuiala interioara din lut, tencuiala exterioara cu mortar din var-ciment, tavane pe sipci.

Magazie din scandura pe schelet din lemn rotund, pereti din scanduri bruta, invelitoare din carton asfaltat cu sarpanta simpla (la mp).

Dependinta din zidarie, pe o fundatie usoara din beton, sarpanta simpla, tavanuiala din scanduri brute, invelitoare din tabla neagra (la mp), cu o zidarie de jumatate de caramida.

Dependinta din zidarie, pe o fundatie usoara din beton, sarpanta simpla, tavanuiala din scanduri brute, invelitoare din tabla neagra (la mp), cu o zidarie de o caramida.

Evaluari (reevaluari) ale cladirilor comerciale

Depozit de marfuri industriale, structura mixta – metal – zidarie din caramida – beton armat, tamplarie metalica, finisaje superioare, inaltimea de 5,00 m, fara pod rulant.

Unitate de productie aparate electronice, cladire parter + etaj, structura din cadre de BCA, zidarie exterioara din BCA, zidarie interioara din caramida, finisaje minimale, incalzire cu sobe cu gaze, fara subsol.

Magazin modern pentru produse industriale, parter, subsol si etaj partiale. preponderent structura metalica cu suprafete mari vitrate la spatiile de vanzare si birouri, racordare edilitara, incalzire electrica.

Evaluari (reevaluari) ale cladirilor de birouri

Constructie moderna pentru birouri, avand parter, 2 subsoluri si 5 etaje, cu garaje si spatii tehnice la subsoluri si spatii publice la parter (magazin, restaurant, etc.). Structura mixta din beton armat si profile metalice. Inchideri cu pereti cortina si placari exterioare cu granit. Finisaje superioare si instalatii moderne.

Constructie pentru birouri 2S + P + 10 etaje, pereti cortina din aluminiu cu geam termopan, structura mixta din beton armat si profile metalice. Fundatie realizata in incinta de coloane forate secante, 1 scara, 2 lifturi.

Evaluari (reevaluari) ale cladirilor industriale

Hala metalica modulabila si demontabila cu pereti si acoperis din panouri termoizolate cu vata minerala, luminatoare din policarbonat, pardoseala din beton simplu, o usa metalica mare (3×3 m) si 2 usi normale.

Hala industriala din elemente prefabricate din beton armat si beton precomprimat, parter, o singura travee, acoperis prefabricat tip cheson 1,5Ax6 m, inchidere perimetrala BCA, termoizolare, acoperis cu vata minerala si pereti cu polistiren, tamplarie aluminiu, geamuri termopan, racordare la apa si canalizare si la energia electrica, incalzire cu aeroterme, spatiul de birouri si sanitar, fara pod rulant.

Rapoartele de evaluare imobiliara ce au avut ca obiect cladirile si constructiile speciale enumerate mai sus, au fost realizate de experti evaluatori imobiliari cu specializarea evaluarea proprietatii imobiliare, respectiv evaluarea intreprinderii.