Evaluator Autorizat European – Recognised European Valuer – REV

ANEVAR a obtinut din partea TEGoVA (The European Group of Valuersa?? Associations – Grupul European al Asociatiilor de Evaluatori) recunoasterea dreptului de a acorda statutul de Evaluator Autorizat European (Recognised European Valuer – desemnat prin utilizarea marcii REVTM) membrilor sai care indeplinesc conditiile necesare.
Acordul formal urmeaza a fi ratificat in luna noiembrie, in cadrul Adunarii generale TEGoVA de la Bruxelles, cu aceasta ocazie urmand a fi acordate si primele certificate REVTM membrilor evaluatori ANEVAR, in conformitate cu termenii si conditiile agreate de ANEVAR si TEGoVA.
Statutul de Evaluator Autorizat European a?? REVTM, reprezinta, pentru un evaluator profesionist individual, un indicator al calificarii si experientei sale, asigurand totodata clientii de competenta sa in domeniul evaluarii. Recunoasterea se acorda pe o perioada de 5 ani (sub conditia ca anual sa fie respectate cerintele referitoare la pregatirea continua, la respectarea codului etic al profesiei de evaluator si achitarea taxei anuale). Dupa expirarea acestui termen, evaluatorul trebuie sa solicite reinnoirea statutului de REV. In cazul in care nu se obtine reinnoirea, dreptul de a folosi titlul de REVTM si de a utiliza marca REVTM expira in mod automat si imediat.
Sunt eligibili, pentru recunoastere, membrii evaluatori ANEVAR care indeplinesc urmatoarele conditii:
– sunt experti evaluatori – membri ANEVAR acreditati (MAA);
– au depus documentatia necesara in termenul stabilit;
– au primit recomandarea Comisiei aprobate de catre Consiliul Director al ANEVAR si care este compusa din: Adrian Vascu, Gheorghe Badescu, Speranta Munteanu, Adrian Crivii si Filip Stoica (Comitetul de recunoastere).
Prin urmare, membrii acreditati ANEVAR (MAA) care doresc sa obtina recunoasterea REV si indeplinesc conditiile prevazute in schema si in ghidul de aplicare, vor putea depune dosarul lor pentru a fi analizat de catre Comitetul de recunoastere, in caz afirmativ, cererea lor putand fi validata in urmatoarea Adunare Generala a TEGoVA.
Mai multe informatii despre schema REV sunt disponibile pe site-ul www.tegova.org la pagina http://www.tegova.org/en/p4912e79a2e83e sau pe www.anevar.ro