Evaluarea pentru garantarea imprumuturilor – SPIC D04 organizat pe 21 si 22 mai 2010

Evaluarea pentru garantarea imprumutului – SPIC D04 sustinut de dl. ing. ec. Ioan BERCU, MRICS – ANEVAR.
Evenimentul la care sunt invitati sa se inscrie toti evaluatorii interesati va fi organizat pe 21 si 22 mai 2010 cu spijinul Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania – ANEVAR si a Institutului Roman de Cercetare in Evaluare – IROVAL.
Seminarul de instruire continua SPIC D04 a?? Evaluarea pentru garantarea imprumutului are scopul de a sprijini expertii evaluatori de proprietati imobiliare, bunuri mobile si auto in activitatea lor de evaluare a acestor tipuri de proprietati atunci cand scopul este cel de garantare a imprumutului.
Aceasta activitate, cu potential litigios, necesita din partea evaluatorilor o atentie marita care implica pe langa o buna cunoastere a cerintelor de aplicare a metodelor de evaluare si a standardelor, si abilitati in recunoasterea calitatii unei proprietati de a avea sau nu vocatie de garantie.
Cunoasterea aprofundata a Standardului de Aplicatie in Evaluare IVA2 a?? Evaluarea pentru garantarea imprumutului, a Standardului International de Evaluare IVS1 – Valoarea de piata a?? tip de valoare, a Standardului International de Practica in Evaluare GN3 – Evaluarea mijloacelor fixe mobile este esentiala in aceasta activitate.
Seminarul insista pe intelegerea conditiilor necesare a fi indeplinite, de catre proprietatea evaluata, pentru a se putea constitui si ca garantie pentru un imprumut, pe faptul ca nu toate proprietatile pentru care se poate estima valoare de piata au si vocatie de garantie.
Ca sa se poata vorbi de valoare de piata in scopul garantarii unui imprumut, trebuie in primul rand sa se poata institui un privilegiu juridic (ipoteca, gaj) al finantatorului asupra acelei proprietati. In acest sens seminarul scoate in evidenta situatiile in care, pornind de la documentarea legala a proprietatii, acest lucru poate fi facut sau nu. Exemple numerice si situatii care necesita o atentie deosebita sunt tratate in seminar pentru a atentiona evaluatorii asupra situatiilor de potential ridicat risc sau de ipoteze inadecvate scopului propus al raportului; sunt discutate cerintele metodologice de evaluare pe tipuri de proprietati. Nu in ultimul rand se discuta despre coerenta si corelatiile ce trebuie urmarite in intocmirea si scrierea raportului de evaluare pentru acest scop, mai ales in conditiile pietei actuale.
Suportul scris care sta la baza acestui seminar este redactat intr-o maniera relaxata, cu punctarea elementelor critice ce trebuie cunoscute si intelese facand din acesta o lectura si placuta si instructiva.
Modalitatea de desfasurare a acestui seminar o constituie predarea on-line.
Evaluatorii inscrisi la seminar vor accesa o platforma on-line pe baza unei parole, intr-un interval orar specificat, urmand sa audieze in timp real prelegerea sustinuta de lectorul ANEVAR si avand posibilitatea de a adresa intrebari.
Seminarul se va desfasura in zilele de vineri, 21 mai 2010 (D04, cod M 043), intre orele 14 a?? 20, si sambata, 22 mai 2010 (D04, cod M 044), intre orele 9 a?? 15, prin intermediul platformei tehnice puse la dispozitia ANEVAR de firma a?zSEMINARII ONLINEa??.
Inscrierile se fac pana la data de 19 mai 2010, la centrele teritoriale iar plata contributiei de participare (150 lei) se va efectua fie prin ordin de plata, in contul ANEVAR deschis la BCR Sector 1, cod IBAN – RO 95 RNCB 0072 0111 0862 0001, cu mentiunea Seminar D04, cod M 043 sau M 044, in functie de data pentru care se va face inscrierea, fie la Centrele Teritoriale.
Fiecare evaluator care doreste sa participe la acest seminar se poate inscrie completand un formular care se gaseste pe site-ul ANEVAR.
Evaluatorii inscrisi vor primi un cod de acces si vor fi instruiti de catre firma a?zSEMINARII ONLINEa??, care va acorda asistenta pe tot parcursul desfasurarii seminarului.
Suportul de seminar si prezentarile in Power Point vor fi disponibile ulterior pe site-ul www.seminariionline.ro.
La finalul seminarului se va sustine un test constand in 20 de intrebari, cu o durata de rezolvare de 30 de minute, al carui rezultat va fi obtinut in timp real.
Seminarul se echivaleaza cu 8 ore de pregatire continua.