Evaluare Energetica-Audit Energetic

Evaluarea energetica presupune determinarea performantei energetice a cladirii si a instalatiilor aferente. Evaluarea energetica a cladirilor si instalatiilor este realizata de evaluatori-auditori energetici, ingineri specializati in domeniul evaluarii si auditului energetic, autorizati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Performanta energetica a cladirii este energia efectiv consumata sau estimata pentru a raspunde necesitatilor legate de utilizarea normala a cladirii, necesitati care includ in principal: incalzirea, prepararea apei calde de consum, racirea, ventilarea si iluminatul.
Performanta energetica a cladirii se determina conform unei metodologii de calcul si se exprima prin unul sau mai multi indicatori numerici care se calculeaza luandu-se in considerare izolatia termica, caracteristicile tehnice ale cladirii si instalatiilor, proiectarea si amplasarea cladirii in raport cu factorii climatici exteriori, expunerea la soare si influenta cladirilor invecinate, sursele proprii de producere a energiei si alti factori, inclusiv climatul interior al cladirii, care influenteaza necesarul de energie.
Certificatul de performanta energetica a cladirii, este valabil 10 ani de la data emiterii, se elaboreaza cu respectarea legislatiei in vigoare pentru cladirile din categoriile prevazute in lege, care se construiesc, sunt vandute sau inchiriate.