Cum pot deveni evaluator european (REV)?

Cererile pentru obtinerea calificarii REV pot fi depuse de catre evaluatorii care indeplinesc standardele impuse si care fac parte dintr-o asociatie de evaluatori membra a TEGoVA (TMA).

Prima etapa in obtinerea calificarii REV este atribuirea dreptului calificarii REV este atribuirea dreptului de acordare a calificarii REV asociatiei de evaluatori membra a TEGoVA. Asociatia membra a TEGova trebuie sa demonstreze ca are implementat un sistem eficient de control al calitatii care sa permita monitorizarea indeplinirii criteriilor de obtinere a calificarii REV de catre solicitanti.

A doua etapa este evaluarea individuala a evaluatorului de catre Asociatia membra a TEGoVA in scopul de a stabili daca solicitantul indeplineste standardele cerute de catre TEGoVA privind calificarea REV (Evaluator Recunoscut European).

Calificarea REV este obtinuta pentru o perioada de cinci ani, la finalul careia aceasta trebuie reinnoita.

Calificarea REV a fost acordata, printre altii, si evaluatorilor certificati de HypZert, elita profesionistilor in evaluare din Germania, ce reprezinta un standard din ce in ce mai solicitat in toate tarile in care bancile germane isi desfasoara activitatea.

Detalii suplimentare privind calificarea REV pot fi obtinute de la secretariatul TEGoVA, email: info@tegova.org sau de pe website: www.tegova.orf/rev