Cat dureaza evaluarea unui autoturism?

Evaluarea unui autoturism dureaza intre 1 si 3 zile lucratoare, in functie de marca si model, tipul de valoare estimata, scopul evaluarii, locul unde se afla situat autoturismul, A?starea tehnica si nu in ultimul rand pretul raportului de evaluare.

Marca sau modelul autoturismului influenteaza durata de realizare a unei evaluari, deoarece cantitatea si calitatea informatiilor existente pe piata auto pot fi reduse, datorita raritatii acelui autoturism.

In general, evaluarea unui autoturism dureaza 2-3 zile lucratoare, insa, in cazurile urgente, raportul de evaluare poate fi realizat in maximum 24 de ore.

Toate aceste termene de executie ale raportului de evaluare curg din momentul in care inspectia autoturismului a fost efectuata de catre un inspector evaluator, documentele autoturismului au fost puse la dispozitia evaluatorului auto in momentul inspectiei sau au fost trimise scanate, anterior momentului inspectiei. In anumite situatii este necesara si plata integrala sau partiala a raportului de evaluare.