O noua modalitate de plata a cotizatiei este disponibila membrilor ANEVAR

Plata cotizatiei de membru titular si acreditat se poate face online
Din aceasta luna functioneaza o noua modalitate de plata a cotizatiei de membru titular / acreditat. Noul sistem online, bazat pe solutiile oferite de Banca Transilvania, permite achitarea cotizatiei pentru anul curent urmand o succesiune simpla de etape, din contul de membru de pe site-ul ANEVAR.

Aceasta modalitate moderna de plata vine in special in intampinarea persoanelor al caror disponibil de timp este foarte limitat, permitandu-le astfel sa evite deplasarile la banca sau la casieriile centrelor teritoriale. Pentru inceput, sistemul permite doar plata individuala a cotizatiei de membru titular sau acreditat.

Cardurile acceptate sunt VISA si Mastercard, contravaloarea comisioanelor aferente tranzactiilor fiind suportata de ANEVAR.

Derularea unei tranzactii cu card pe site presupune urmatorul flux:

– se acceseaza site-ul ANEVAR, se introduc detaliile de autentificare (numarul de legitimatie si codul de acces) si se alege optiunea de plata
– in momentul apasarii butonului a??platestea??, site-ul redirectioneaza mesajul de autorizare catre o pagina de plata securizata cu detaliile platii de efectuat, gestionata de procesatorul Bancii Transilvania, RomCard
– se introduc detaliile cardului cu care se doreste efectuarea platii: tip card, numar card, data de expirare, cvv (codul de securitate inscris pe verso-ul cardului, in zona semnaturii posesorului de card)
– se finalizeaza tranzactia autorizata la 3 nivele: banca emitenta a cardului, Visa/ MasterCard – in functie de tipul cardului, banca acceptatoare (Banca Transilvania), posesorul de card primind mesajul de aprobare a tranzactiei efectuate.

Serviciul financiar e-commerce oferit de Banca Transilvania este unul complet certificat din punct de vedere al functionalitatii si securitatii de catre Organizatiile Internationale Visa si MasterCard, in conformitate cu standardele de securitate ale acestora: Verified by Visa, respectiv MasterCard Secure Code. Prin folosirea standardului de securitate 3D Secure in momentul efectuarii tranzactiei, se minimizeaza riscul de frauda, posesorii de carduri avand posibilitatea efectuarii platilor cu card pe Internet intr-o siguranta deplina. Informatia de plata este verificata in timp real (online) la nivelul bancii emitente a cardului, la nivelul bancii acceptatoare a cardului si la nivelul sistemelor de operare Visa/Mastercard care fac legatura intre emitent si acceptator, facilitand schimbul de tranzactii prin folosirea unui protocol comun.

Sunt acceptate la plata toate cardurile Visa (emise sub siglele Visa si Visa Electron) si MasterCard (emise sub siglele MasterCard, Maestro si Cirius) care au drept de utilizare pe internet si ale caror banci sunt inrolate in sistemul 3Dsecure (singurele tranzactii aprobate fiind cele cu parola).