ANEVAR organizeaza intalnirea anuala a membrilor corporativi

Membrii corporativi – firmele de evaluare se vor intalni pe data de 12 decembrie 2009 la Sinaia, Hotel Mara.
“Impactul certificatului de performanta energetica al constructiilor asupra activitatii de evaluare” va fi tema principala a traditionalei intalniri a membrilor corporativi de anul acesta. Acest eveniment de importanta pentru activitatea de evaluare si pentru evaluatori, va avea loc pe data de 12 decembrie la Sinaia a?? Hotel Mara, A?ncepA?nd cu ora 14.00.
Avand in vedere transpunerea in legislatia nationala a prevederilor directivei europene privind performanta energetica a cladirilor, aspecte precum adoptarea masurilor de crestere a calitatii cladirilor de locuit si de reducere a consumurilor energetice primare sau obligativitatea elaborarii certificatului de performanta energetica la cladirile nou construite si la cele care urmeaza a fi vandute sau inchiriate vor avea impact asupra activitatii de evaluare.
Fara un astfel de certificat de performanta energetica nici o cladire nu va mai putea fi inchiriata sau vanduta, fapt care va influenta valoarea de piata a proprietatii respective.
In acest context, vor fi prezentate rezultatele partiale ale proiectului european IMMOVALUE, prin care se urmareste introducerea informatiei din certificatul de performanta energetica in metodologia de evaluare imobiliara.
De asemenea, in cadrul evenimentului se va discuta despre schema REV, prin care membrii acreditati ANEVAR pot obtine statutul de Evaluator Recunoscut European a?? REV si se vor inmana diplomele primilor evaluatori din Romania care au obtinut acest statut.
Un alt punct de interes pe agenda manifestarii este lansarea Raportului ANEVAR 2009, in care sunt prezentate principalele aspecte legate atat de piata evaluarii din Romania anului 2009, cat si de evolutia asociatiei.
La finalul evenimentului se vor prezenta proiectele anului 2010 E?i vor fi decernate premiile ANEVAR, iar in cadrul sesiunii de discutii libere, participantii pot semnala problemele cu care se confrunta in domeniul evaluarii.