Conferinta a�zEvaluarea bunurilor din patrimoniul cultural-istoric”

Evenimentul bienal, aflat la cea de a doua editie, va avea loc la Suceava – Sala Dom Polski, pe data de 7 octombrie 2006.
Evaluarea proprietatilor istorice este o preocupare tot mai stringenta pentru evaluatori, care deriva atat din cresterea numarului tranzactiilor cu aceasta forma de proprietate, cat si din cerintele reflectarii in situatiile financiare ale entitatilor, inclusiv celor din sectorul public, a valorii rezonabile a acestora. In prezent se afla in faza de definitivare si adoptare un nou standard international de evaluare, respectiv GN 15 – Evaluarea proprietatilor istorice, care se refera la evaluarea cladirilor si siturilor istorice.
Aceasta conferinta va avea ca scop prezentarea metodologiei de evaluare a proprietatilor istorice, conform cerintelor GN 15, detalierea particularitatilor abordarilor in evaluare, precum si studii de caz.
In cadrul evenimentului, va fi lansat primul numar al revistei bilingve de evaluare editata de IROVAL sub egida ANEVAR – Jurnal de Evaluare/ The Valuation Journal .